В разгара на мелето в ресторант 4You е имало драматичен момент, който по чудо не е приключил с убийство на място на Димитър Желязков - Очите. Иван Терзийски, единият от хората на Божидар Кузманов - Божо Кравата, се озовал фронтално срещу несебърския бос и опрял дуло до главата му, натиснал списъка, но оръжието засякло, разказват свидетели на конфликта.
От 8-ми вечерта, когато в кървавото меле бе убит 46-годишният гард Александър Алексиев, а Митьо Очитебе  тежко ранен, се коментират няколко версии за повода, предизвикал фаталната "визита" във 4You, пише „24 часа”.

Безспорно е доказано, че в деня на инцидента е имало разговор между Очите и Божидар, като несебърлията отправил предложение да се срещнат с Кравата в поморийско заведение. Божидар обаче отговорил, че "който има зор", знае къде да го намери.

Според свидетелските показания след влизането във 4You, Димитър Желязков директно се отправил към Кравата с репликата "Ти на най-големия ли ми се правиш тук?" и замахнал да го удари. След този момент никой не може да каже точно в каква последователност се е развил конфликтът.

Участник в мелето свидетелствал, че Желязков е носел пистолет на кръста. Проверява се дали Очите има нещо общо с оръжието, намерено на пода до тялото на убития Александър - "Макаров" с изтрити номера.

Тезата на защитата на обвиняемия Тодор Славов - адвокат Димо Гочев е, че клиентът му е действал при неизбежна отбрана. Славов засега е обвинен само за убийството на гарда.

31-годишният Тодор Славов от години работел като охрана на Божидар Георгиев, разкрива свидетел, цитиран от "Флагман".  Старозагорецът бил до боса и във фаталната вечер, когато във 4 you нахлул Димитър Желязков - Митьо Очите. Именно Славов е стрелял по наркобоса и гардовете му. Той направил това със законно притежаван пистолет.

„Ако не беше стрелял, щеше да стане касапница. Митьо и хората му бяха въоръжени с брадви, ножове и мачетета. Единият охранител щеше да обезглави едно от нашите момчета, ако Тошко не се беше намесил. Той стреля при самозащита. Ако не беше го направил, сега труповете щяха да са много повече. Не знам защо министърът твърди, че Очите и хората му не са били въоръжени. Всичко се вижда ясно на записите в заведението, които са иззети от полицията”, коментира свидетел на престрелката.