Заради пренареждането на калдъръма в Стария град на Пловдив на група английски туристи им се наложи да преминат напряко по стълбите на сградата на Пощата. Англичаните, които идваха от Етнографския музей искаха да продължат към Балабановата къща, но заради загражденията по площада предпочетоха този маршрут. Оказа се, че той в никакъв случай не е по-безопасен.
Стълбите на въпросната сграда са различни не само по размер, но и по настилка. Започват с циментова пътечка с наклон нагоре, следва малка площадка от изтъркани мраморни плочки. Те преминават в по-ниска площадка от каменни плочи. Следват две неравни стъпала и половина, на които дори липсват плочи. Ако човек, който минава от там, не внимава има голяма опасност от  падане. Точно това се случи и с възрастната дама, която вървеше най-отпред на английската група, пише TrafficNews.bg.

Жената падна на стъпалото до колоните и веднага около нея се струпаха хора. Няколко секунди тя бе в несвяст. През това време жените от магазините за сувенири хукнаха за вода и лед.

Щом дойде на себе си туристката каза, че няма нужда от лекар и започна да рови с трепереща ръка в чантата си. Хората около нея я подкрепяха, очаквайки да извади вода или лекарства. Вместо това англичанката измъкна пакетче увито с транспортно фолио, разгъна опаковката и погледна вътре.

„Аntique” *(антика), рече падналата жена и поднесе пакета към погледите на хората около нея – вътре имаше порцеланова фигурка на английска овчарка. След като се увери, че сувенирът и е цял, тя въздъхна и едва тогава обърна внимание на ранените си колене.