Френски разследващи, участващи в издирването на изчезналия малайзийски Боинг от полет MH370, са открили мистериозен товар, тежащ 90 кг, в списъка с багажа на самолета преди излитането, съобщава „Дейли Мейл“.
 

Гислейн Ватерлос, който губи жена си и двете си деца след изчезването на самолета на “Malaysia Airlines”, твърди, че товарът е бил разкрит при нов доклад за пътниците и багажа.
 


„Установено е, че мистериозен товар от 89 кг е добавен към списъка а полета след излитането. Контейнер, който е бил претоварен, без никой да знае защо. Експертите не са стигнали до заключение. Може да е некомпетентност или манипулация. Всичко е възможно. Това ще бъдат част от въпросите към Малайзия“, заявява почерненият баща.
 


Счита се, че това доказателство се добавя към теорията, че нелегален пътник може да е похитил самолета. По-рано авиационният експерт Тим Термини лансира версията за пътника без билет.
 


„Мисля, че много вероятно да се е случило похищение. Има четири възможности за това. Едната е самолетът да е отвлечен от член на екипажа. Втората е похищението да е извършено от пътник. Третата, доста малко вероятна, е за нелегален пътник. И разбира се, четвъртата, е за електронно прихващане от база на земята“, заяви той пред Канал 5.
 


Товарът на самолета е една от основните теми за дискусии около търсенето на Боинга, който изчезна безследно от радарите на 8 март 2014 година.
 
Превод и редакция: БЛИЦ