В новогодишната нощ, на кариерата в Стефаново е загинал младеж, прегазен от фадрома, съобщи сайтът "За Перник".
От полицията съобщиха, че работници са работили в новогодината нощ на кариера. Според официалната информация в 23 часа са спрели работа, празнували са и са продължили. След това едно от момчетата загива. След направената аутопсия се оказва, че по момчето има следи от гуми. Полицията започва разследване. Загиналият е Веселин Стоянов Първанов.  

Кметът на село Стефаново Веселин Василев разказа, че кариерата се управлява от Иван Янков, работи се по график, който не се прекъсва по празници. Кариерата се намира в близост до село Друган и работи от година и два - три месеца. Кметът Василев каза, че досега не е имал никакви проблеми с нея, а хора от селото били доволни от високите заплати, които получавали редовно от там. 

Анастасия Соколова от Инспекцията на труда каза, че знае за съществуваща кариера в с. Стефаново, но не и за това, че ще работи през новогодишната нощ. Обеща да направи проверка и да информира, при какви условия и защо работниците са работили на 31.12.2008г. и на 01.01.2009г. сутринта. /БЛИЦ