Флоренция наскоро беше категоризиран като първият голям ураган за сезон 2018 в Атлантическия океан. Очаква се той да се придвижи достатъчно близо до Бермудските острови и до Съединените щати по Източното крайбрежие, като вероятно ще се превърне в сериозна заплаха за някои райони покрай брега.
Ураганът се формира близо до островите Кабо Верде миналия уикенд, но в последните дни набира скорост и вече се счита за най-големия за сезона. Флоренция има вероятност да променя силата си поради досега със студена вода и бушуващи ветрове до края на седмицата, но метеоролозите прогнозират, че през следващата седмица ще достигне по-топли води и ниска скорост на вятъра, което ще отслаби и неговото настъпление, информира БНР.

Преди да достигне до източното крайбрежие на САЩ, ураганът се е насочил директно към Бермудските острови и дори при леки отклонения е почти сигурно, че ще бъдат ударени.

Студеният фронт ще донесе промени във въздуха и водата от Вирджиния до Масачузетс в началото на този уикенд.

Междувременно Тропическата буря Гордън не достигна размерите на ураган, но донесе силни дъждове по маршрута Мисисипи - Алабама и остави една жертва след себе си.

Смъртоносното бедствие събори дърво върху каравана и причини смъртта на 10-месечно бебе. Бурята отслабна, но все още се счита за опасна, заради вероятността да се образува торнадо на сушата.

Губернаторите на Алабама, Мисисипи и Луизиана обявиха извънредни ситуации, за да мобилизират всички сили за сезона на бурите и ураганите.