Полицаите си обръщат главата, когато видят господа като Митьо Очите да ходят с 20 приятели, без значение дали са въоръжени с бухалки, пистолети или брадви. Едно от най-безобидните обяснения за това, е, че не знаят на какво ще попаднат. Това заяви журналистката Ани Заркова.
„Не зная как изглеждат махленските биячи с брадви, но съм виждала отблизо телохранителите, които придружават непрекъснато Митьо Очите”, каза още Заркова пред Нова телевизия. 

Аз ги видях миналия май в едно заведение. Те влязоха, приближиха се до опашката за сандвичи и тя се разцепи на две. Митьо седна царствено на една маса и до него се забиха като пирони двама, а други двама купуваха сандвичи. След малко влезе дамата на Митьо с конвой от трима, имаше и още трима при автомобилите. Тогава си помислих, че трябва да дойдат евродокладчиците", разказа журналистката и добави, че конфликтът се определя като битов, защото „такъв е битът в  България”.

По думите на криминалния психолог Росен Йорданов стрелбата в Слънчев бряг е поредният пример за това как хора, които не зачитат нищо, отново демонстрират власт и сила без никакво наказание.
 
 
„Те никога няма да се променят. Те искат да бъдат батки. За съжаление, държавата им позволява да бъдат такива”, посочи той.
 
„Не може толкова години полицията в Бургас да е наясно какво става и да не се върши нищо”,, възмути се той.
 
„Ненаказаното зло винаги се събужда. Това е като една язва, която дразни непрекъснато”, почерта Йорданов.
 
Това е профилът на един човек, възпитан в тези години. Няма да се променят. Те искат да бъдат батки. За съжаление, държавата им позволява да бъдат такива.