Игуменът на Гложенския манастир “Св. Георги Победоносец” Панкратий е запалил канцеларията на манастира. Огънят избухнал около 00:20 часа, съобщиха от полицията.

На място са изпратени служители от РПУ-Тетевен, които са установили, че игуменът на манастира, йеромонах Панкратий – П.Д.- 50 годишен, от село Малък Извор, е влязъл в конфликт с група посетители и стрелял с газов пистолет марка "Заза" 8 мм. След това игуменът запалил канцеларията на манастира, след което, със собствения си джип "Опел Фронтера", избягал в посока село Голям Извор. В района на местността "Предела", Панкратий подпалил и автомобила, който е напълно унищожен. Междувременно пожарът в манастира е потушен от служители на пожарната в Ябланица и Тетевен.
Около 6.00 часа тази сутрин игуменът се връща и повторно запалва канцеларията в Гложенската Света обител, след което се укрива. Пожарът отново е потушен, а след намеса на служители от РПУ-Тетевен Панкратий е издирен и задържан за 24 часа. Той е транспортиран в МБАЛ-Ловеч поради съмнение за фрактура на дясна ръка. В РПУ-Тетевен е образувано дознание.
/БЛИЦ