Днес пред съдийски състав на Хасковския окръжен съд застана убиецът Ангел Димитров – Дявола от ивайловградското село Свирачи, предаде кореспондент на БЛИЦ. Той застреля с преправен газов пистолет 33-годишния Станимир Бодуров от същото село.
Според подробностите, които самият убиец изнесе пред магистратите се оказа, че той е гръмнал авера си за 5 лева.

Скандалът възникнал в дома на убиеца където Станимир отишъл с още двама приятели да иска взрив за ловене на риба. Изпитият алкохол скарал гостите с домакина и започнала разправия за 5 лева, които жертвата не била върнала на домакина. Станимир започнал да буйства и Дяволът го гръмнал.

Според оцелелите при престрелката свидетели Ангел Димитров също е бил афектиран по време на скандала. Той е бивш милиционер, но е лежал 10 години в затвора за убийството на брат си, който също е работел в системата на МВР.

Свидетелите потвърдиха пред съдийския състав, че Дявола е опасен човек и може да убие всеки, който се изправи срещу него.

Делото беше отложено поради искане на адвоката на родителите на убития за изслушването на нови свидетели. Предявеният от близките на убития Станимир иск е за 140 000 лева.

Тодорка Николова, БЛИЦ