Мъж и жена ще бъдат съдени за причинена средна телесна повреда, след като обезобразили лицето на варненка със счупена бутилка. Това съобщиха от прокуратурата. 

Обвиняемите са 40-годишният Михаил Г. и 45-годишната Анелия В. Двамата живеели на семейни начала, а жертвата им Кремена била бивша приятелка на мъжа.

На 17 август 2016 г. тя стояла на пейка пред дома си в компанията на баща си, баба си и съседка. Около 21 часа по улицата минал Михаил, който я привикал. Въпреки несъгласието на баща си Кремена последвала бившето си гадже към близката църква. Внезапно насреща им се задала Анелия, позната в квартала като Анифе. Кремена понечила да си тръгне, но Михаил я хванал за косата, затиснал устата й, за да не вика и започнал да я рита в краката. Анелия пък извадила бутилка от кока-кола, счупила я и забила острата част в лицето на жертвата, докато нареждала люти обиди. 

От раната шурнала кръв и нападателите изоставили Кремена. Тя била откарана в болница и оперирана по спешност, тъй като разрезът засегнал мускулатурата, лигавицата и клон на лицевата артерия. 

Според обвинителния акт двамата подсъдими са причинили две средни телесни повреди на пострадалата – временно опасно за живота й разстройство на здравето заради 9-сантиметровата рана на лицето и останалия голям белег, който я загрозява. 

Предстои Варненският районен съд да насрочи дата за делото. Ако бъдат признати за виновни, Михаил и Анелия могат да получат до 6 г. затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!