39-годишната македонка, която потроши бариерата на ГКПП – Гюешево и нанесе щети на два патрулни автомобила в Кюстендил, смени болницата с ареста, пише "Монитор". 

От неделя следобед на жената е наложен 72-часов арест, като още в понеделник предстои прокуратурата в Кюстендил да й поиска постоянно задържане.

„Все още не са излезли резултатите за употреба на наркотични вещества и алкохол. Има предположения обаче, че жената страда и от психично заболяване. Това тепърва предстои да се установи от назначените експертизи.

Въпреки че се намира в ареста, тя все още не осъзнава какво е направила“, коментираха започнати със случая.

39-годишната гражданка на Република Северна Македония профучала в петък следобед през свалената бариера на ГКПП - Гюешево, счупила я и по-чудо не нарани някой от служители на пункта.

След подаден сигнал бясната шофьорка беше пресрещната от служители на полицията в Кюстендил на един от входовете на града. Там удари един от патрулните автомобили и последва повторна гонка, която завърши отново с удар на патрулка.

Накрая жената паркира в дърво, което се стовари на улицата пред очите на всички живеещи в района.

„Тази жена беше тотално неадекватна. Викнаха й Спешен център. Даже имаше температура от 39 градуса и я тестваха за коронавирус. Тестът май е отрицателен, но въпреки това всички се уплашихме страшно много“, коментираха живеещи на улица „Спартак“.

След направена справка стана ясно, че жената е гражданка на Република Северна Македония и Швейцария. По данни от полицията тя е била във видимо неадекватно състояние, а след което е закарана в Центъра за спешна помощ за преглед и изследвания.

Районна прокуратура – Кюстендил, започна разследване по образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 279, ал. 1, чл. 270 и чл. 216 от Наказателния кодекс.

„Едва след излизане на експертизите можем да преценим какво ще се случи с тази жена. Ако се окаже, че тя има психично заболяване ще бъде настанена за лечение“, коментираха юристи от областния град.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ