Една година след бруталното убийство на софийския бизнесмен Венцислав Младенов в кръчма в Нареченски бани обвинените в престъплението баща и син Севдалин и Марин Боюклиеви не правят никакви опити да излязат от ареста.

Двамата бяха задържани на 25 март м.г., след като близки на изчезналия бизнесмен подали сигнал в полицията, пише "Монитор". 

Още в първите дни на разследването станало ясно, че бизнесменът вече не е между живите. Заподозрени за жестокото престъпление били бащата и синът Севдалин и Марин Боюклиеви, които пребили до смърт Венцислав Младенов заради пари.

Той инвестирал над 50 000 лева в ремонта на крайпътна кръчма на изхода на село Нареченски бани в посока Пампорово, но заведението така и не заработило, а той никога не видял парите си обратно. Наред с това смятал, че съдържателите на кръчмето Боюклиеви укриват по 2 000 лева месечен оборот от него. На 21 март м.г. Венцислав Младенов отишъл до селото, за да поговори със Севдалин Боюклиев, но нещата загрубели фатално.

След като  софиянецът се срещнал с бащата и сина в „Механата на Милионера”, както местните знаели крайпътната кръчма, настанала кавга за парите. Кръчмата имала това име сред местните жители, защото навремето била собственост на Румен Милионера. Той пък бил ударил печалба от тото 2, която така и не успял да си изхарчи, защото по-късно загинал при катастрофа. Приживе двама от неговите работници били Севдалин и Марин.

След смъртта му те взели кръчмата и решили да я разработят. Вече имали едно заведение в центъра на селото, точно до пътя за Пампорово. Именно там се запознали с жертвата си Венцислав и успели да го уговорят да инвестира пари за ремонта на втората крайпътна кръчма, си спомнят хората в Нареченски бани.

Срещата на тримата във фаталния 21 март 2018г. била именно в „Механата на милионера”. Спорът къде са парите и защо кръчмата не работи между Венцислав и Севдалин бързо прераснал в ръкопашен бой, в който се включил и синът Марин. Венцислав бил повален на земята с удари по главата и след като паднал на земята, бащата и синът го хванали за краката и го издърпали в съседно помещение. Уж бутафорната камера заснела всичко до момента, в който Севдалин с Марин дърпали за краката все още живия Венцислав, за да го извлекат към съседна на общото помещение стаичка.

Там единият държал жертвата си за краката, докато другият го удрял до смърт по тила с тъпата част на брадва. Три силни удара са били достатъчни, за да бъде разбит черепът и мъжът да спре да диша. Извършител на престъплението е Севдалин Боюклиев, считат от прокуратурата.

Самият той обаче отричал да е убивал съдружника си. За сметка на това обаче синът на Севдалин от първия му брак – Марин, направил пълни самопризнания. Той разказал на разследващите как баща му е убил Венци от София, но твърдял, че не знае къде, след престъплението, е брадвата.

Според съдебно-медицинската експертиза софиянецът е починал от 3 черепно-мозъчни травми, едната от които била по-голяма в тила. Именно тя довела до настъпването на смъртта.

След убийството Севдалин и Марин Боюклиеви се опитали да прикрият следите си. Те първо овързали с найлонова торбичка главата на убития, като на шията я завързали с въже. След това завили тялото му в завеса от заведението и пак го овързали с въже. После опаковали мъртвеца пак в найлон, който отново завързали здраво с въже. Натъпкали го в голям бидон, който затворили с метален капак от шахта за тежест и отново всичко овързали с въже.

Превозили бидона с трупа до пътя над село Косово и го захвърлили в река Чепеларска. Именно оттам на 26 март т.г. с помощта на водолази трупът бил изваден. Бащата и синът изгорили окървавените си дрехи, а подът в кръчмата почистили с кислол. Другите дрехи изпрали, а остатъците от материалите, с които опаковали тялото, изхвърлили.

До разплитането на убийството се стигнало, след като роднини на Венцислав Младенов се опитвали от 21 март 2018 г. да се свържат с него многократно, но мобилният му телефон бил изключен. Хората знаели, че това не е присъщо на Венци и се притеснили. Те подали сигнал в столичното 9-то РУП и мъжът бил обявен за общонационално издирване.

Роднините имали информация, че Венцислав отишъл в Нареченски бани за среща със Севдалин Боюклиев. След като уведомили полицията за изчезването му, те отишли до кръчмата след селото и успели да намерят камерата. Тя била свалена от стената, където преди това Венци я инсталирал и захвърлена в помещение със строителни отпадъци.

Роднините я открили, взели и закарали в София, където кодовете й били разчетени от специалист и записът бил свален. След като изгледали видеото, те подали сигнал в полицията, откъдето започнали да разследват евентуално убийство. От видеокадрите ясно се виждало и чувало как Венцислав и Севдалин се сбиват, как се намесвал синът Марин и как после безжизненият човек бива влачен за краката до съседната стая. Бащата и синът не подозирали, че камерата е записвала и не знаели, че голяма част от престъплението им е било документирано с картина и звук.

Бащата и синът са обвинени от прокуратурата за убийство в съучастие, за което ги грози затвор от 10 до 20 години. Срокът на разследването е до 30 март, но може да бъде удължен, уточниха от държавното обвинение. След миналия август, когато за последно са искали безуспешно от съда да бъдат пуснати на свобода, Боюклиеви не са подавали нови молби до Съдебната палата за изменение на мерките им за неотклонение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ