67-годишен жител на село Бяло поле, община Опан остана за постоянно в ареста навръх 1 май, след като два дни по-рано е бил задържан от полицията по жалба за блудство от 12-годишната дъщеричка на поредната му съпруга.

Али Мехмед Юсуф посегнал на непълнолетната Кина в отсъствие на майката Румяна, която в началото на април заминала да работи в Гърция , малкото момиченце, което само преди шест месеца се завърнало от социален дом изтичало при съседите и им разказало за мераците на пастрока си, пише "Монитор". Те на свой ред късно следобед на 27 април подали сигнал до МВР и социалните.

По думите на кмета на Бяло поле Марио Делийски историята била прекалено нагласена, лично той смята, че прекаралият миналата есен тежка сърдечна операция /смяна на клапа/ Али не е в състояние да посегне на момиченцето.

 Мъжът, който има три големи синове и дъщери от предходен брак се запознал с доста по-младата от него Румяна Русева преди три години. От съвместното съжителство на бял свят се появило детенце, което обаче не било припознато от таткото. С него челядта на Румяна набъбнала  на  5 деца и тя решила да се отърве по някакъв начин от тях. Две от децата изпратила при бившия си съпруг в Казанлъшко, след което заминала за Гърция, тръгването й било предшествано от бурен скандал, в който се замесили и подалите сигнала по полицията комшии.

„Има нещо не както трябва да е. Румяна искаше да прати децата в приют, така както беше по-рано, защото получава само 160 лв от социалните, а след операцията Али не е в състояние да работи и печели.На няколко пъти е питала какво да стори, за да се отърве от малките, но от социалната служба й припомниха, че децата й са върнати обратно по съдебен ред, по нейно искане…“, коментира селският управник.

Сходна защитна теза е развил и пред съда задържаният , но това не е наклонило везните на Темида в негова полза. Постоянната мярка за неотклонение е аргументира с опасност ако бъде на свобода Али Юсуф да окаже въздействие върху невръстната си жертва в отсъствие на майката.