Треперих цялата, не знам от къде ми дойде куража да го блъскам и ударя с юмрук в гърдите. Сега ако се повтори сигурно няма да мога да го направя. Запазих самообладание. Това са първите думи на Людмила Михайлова, която вчера е била нападната на работното си място в павилиона на спирката на „Лебеда“ в Хасково, пише Haskovo.info.

Жената предотврати въоръжен обир по обяд. Тогава Людмила със своя колежка започнали да броят парите от първата смяна, за да ги внесат в банката. Телефонът й позвънил и тя излязла отвън да говори. В този момент маскираният заредил пистолета, казал „обир“ и я изблъскал навътре. Нападателят се опитал да я хване за крака и да я събори, но не успял. Тогава жената започнала да го блъска и удря. Развикала се за помощ.

Чули я двама мъже, които поддържали съседните градинки. Те се притекли на помощ, а маскираният побягнал. Мъжете хукнали след него, но не могли да го догонят. Людмила го описва като младеж, висок около 150 см с черни дрехи.

Криминалистите вече са иззели видеозаписите от охранителните камери на павилиона и издирват нападателя, коментира говорителят на областната дирекция на МВР в Хасково Нина Николова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ