Никол преподава английски език и култура на комуникация за ученици от по-ниски степени в Остин, Тексас през 2015 г., пише The Sun.

От началото на учебната година през 2017 г. тя решава да се опита като програмен координатор в местната църква като доброволец. Там среща с ученик от гимназията и искрите пламват.Родителите на ученика започват да подозират, че нещо не е наред в края на октомври и информират училищната администрация за това. Заедно с полицията училищната администрация започва разследване. Скоро страховете на родителите на момчето са потвърдени, а в средата на ноември е образувано наказателно дело срещу Никол за съблазняване на непълнолетен.
 На 12 декември тексаската полиция арестува Никол и я затваря в затвора в Уилямсън. Заради престъплението с непълнолетен, Никол е заплашена с 20 години затвор.

"Сърцата ни се обръщат към жертвата и семейството му. Молим се за всеки, който го е докоснал. Работим с властите и оказваме пълна подкрепа на разследването", споделя старшият пастир на църквата в Остин Монти Уотсън.

Превод и редакция: БЛИЦ