Дело за подготовка на убийство е заведено срещу осъдения за сводничество Васил Телбизов. Производството е за подготовката на убийството на адвокат, прокурор и полицай. Телбизов се канел да ликвидира адвоката Лука Бельов, прокурора от Окръжна прокуратура Нели Попова и шефа на звеното за борба с организираната престъпност Георги Грозданов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Информацията за готвените покушения била дадена при разпит на съкилийник на Васил Телбизов, а после той я споделил пред разследващите органи. Затворникът казал пред магистратите, че според Телбизов адвокатът, магистратката и полицаят били виновни за ефективната присъда от пет години за трафик на хора.
Адвокатът Лука Бельов е областен лидер на Движение “Гергьовден” и в един етап от производството е бил защитник на Васил Телбизов. Прокурарката Нели Попова пък е внесла обвинението, а Грозданов е разследвал дейността на сводника.
Преди дни стана ясно, че Васил Телбизов е писал на лидера на “Атака” Волен Сидеров, че очаква да бъде набеден за извършител на убийството срещу сестрите Белнейски.
Делото за подготовката на тройното убийство обаче все още не е тръгнало, защото съдиите в Пазарджик са си дали отвод, за да не бъдат обвинени в пристрастност. Според магистратите в Пазарджик най-вероятно то ще тръгне в съдилище, което се намира извън територията на областта. /БЛИЦ