Служители на ОД на МВР-Плевен разкриха мъжа, който само в днешния ден подаде два фалшиви сигнала за поставени взривни устройства.
Към 11.50 часа служителка в Инспекцията по труда в  Плевен сигнализирала на тел 112, че малко преди това в стаята й нахлул мъж. Той съобщил, че в сградата са заложени три самоделни взривни устройства, които ще избухнат. Веднага районът около бившата сграда на профсъюзите в града, които в момента се ползват за фирмени офиси, бил отцепен, а служителите - изведени на безопасно място. Извършената проверка доказала, че сигналът е фалшив.
Малко по-късно от мобилен телефон мъжки глас съобщил за поставени 4 взривни устройства в административна сграда в София. След направената проверка отново станало ясно, че сигналът е фалшив.
Същевременно криминалисти в ОД на МВР-Плевен предприемат светкавични действия за установяване на автора на анонимните заплахи и само след няколко часа задържат плевенчанина А.Т. /26 г./. Той ще остане в полицейския арест за 24 часа, работата по документирането на случая продължава. /БЛИЦ