Българката Ирина Белевска живее заедно със семейството си от години на приказния остров Бали. По невероятен начин тя описва обичаите на местните хора, почитта им към боговете и защо обитателите на това райско място просто не вярват във времето. 

Вече ви разказахме кой е най-странният обичай на остров Бали и какво принасят в дар на боговете всяка сутрин местните.

Този път тя разказва кои места на острова е добре да посетите и какво може да очаквате там. 

Ето и нейния разказ: 

Днес ще пътешестваме заедно. Балийците разказват, че капитанът на първия военен кораб на "източно индийската компания", акостирал до бреговете на Бали през около 1600 година, са му били необходими почти две години, за да успее да събере отново екипажа си, да вдигнат котва и да отплават. Дължината на острова е 153 км, а ширината му 112км.

Най-високата точка е кратера на активния вулкан Агунг, със своите внушителни 3 142 м. Главния град се нарича Денпасар и тук се намира едно от най-красивите международни летища в Индонезия, което ежегодно посреща над 25 мил. туристи.

Останалите градчета и селца са наредени като разсипани перлички от двете страни на виещите се асфалтирани пътища, сред тропическата зеленина и плавно се преливат едно в друго. Пътувайки към различните региони на острова, се запознавате с техните традиционни и самобитни занаяти, чрез впечатляваща, майсторска, ръчна изработка - предмети на изкуството, бижута, мебели, платове и сувенири.


Какво още разказва българката за живота на Бали, четете на Pochivka.blitz.bg.