Какво е това място и защо толкова привлича чуждестранните туристи?! Позитано сред чуждестранните туристи има славата на място за романтично бягство.


Представете си, че площта на тази комуна, която се намира в провинция Салерно, в района на Кампания, е само 8 кв. км, а населението е около 4000 хиляди души. Но именно тук, в Позитано, можете да срещнете туристи от различни части на света. И това са не само млади двойки, но и по-възрастни от Европа, Америка и Азия.Тази слава на Позитано, като място за уединен и романтичен отдих, е оправдана. Тук има невероятно красива природа, планини, море, плажове, буйна и разнообразна растителност. Много гостоприемни хора, които с удоволствие ще ви запознаят с тяхната култура и обичаи, средиземноморска кухня.

На това място можете да се запознаете със занаятите, много различни керамики, както и с модерната модна индустрия, има много малки уютни магазини за всеки вкус. А Позитано се смята за столица на „Плажното облекло“, именно тук можете да обновите плажния си гардероб, като добавите към себе си модни плажни рокли и обувки.Позитано се намира на крайбрежието на Амалфи, което е част от панорамата на Неаполския залив, намира се  частично на планински хълм и между планините се спуска до морското равнище. Пътят към Позитано е криволичещ и с всеки завой се отваря нова гледка и от тук се открива необичайността на това място.

Още за това невероятно място четете на pochivka.blitz.bg.