Тоца и Тамара Георгиева са най-спорните носителки на титлата „Мис България” в историята на конкурса. Последните две седмици най-коментираната тема бе изборът на новата „Мис България”. Народът се вдигна на бунт срещу миската и поиска връщането на короната й.
Въпреки че бе окарикатурена и оплюта от милиони хора, Тамара категорично заяви, че няма да върне короната и се има за красива, просто народът не е отворен за различен тип красота, пише „Телеграф”.

С подобни думи тя си навлече и негативното отношение на колежки моделки. Голяма част от журито на „Мис България” категорично отрече да е избрало Тамара за победителка, а организаторката Ирина Папазова заяви, че тя самосиндикално е избрала Георгиева, тъй като тя и момичето от Бургас са били с еднакъв брой точки.

Жени Калканджиева пък бе доста по-рязка към Тамара и заяви, че ако иска да се развива в сферата на модата, то трябва да си направи пластична операция. Въпреки всички упреци от народа Тамара не желае и да чуе да се откаже от титлата си.
 
С подобни хули, но значително по-малко, бе посрещната и Антония Петрова. През 2009 година пернишкото барби взе короната и бе оплюто от доста хора, като дори си спечели псевдонима Крокодила. За да затвори устите на всички, когато беше женена за руснака Александър Бередин, Тоца се яви и спечели конкурса Мисис Русия.
 
Изключителен скандал се оформи и около изданието на конкурса през 2012 година. Титлата на първоначално обявената за носителка на короната Ина Манчева официално бе отнета, като така отличието отиде във втората в крайното класиране – Габриела Василева. От екипа обявиха, че са взели решението заради хакерска манипулация в интернет гласуването на публиката. „Габриела ще е новата Мис България. Тя изпреварва с една точка Ина Манчева, след като преценихме, че е най-добре да анулираме гласа на публиката.

Решението не беше лесно, но за нас е важно всичко да е прозрачно, а се оказа, че именно благодарение на онлайн вота избрахме тазгодишната носителка на титлата. След проверка стана ясно, че е имало онлайн заразяване на компютрите с гласуване от страни като Пакистан, Бангладеш и други държави от Азия”, коментира Емил Кошлуков, който е един от организаторите на конкурса тогава.

Носителката на титлата „Мис България 2002” Теди Бургазлиева изгуби правото си да се яви на световния конкурс заради голи снимки. Само няколко месеца след избора й за най-красива българка Теди лъсна по бельо в леко разголена фотосесия. Кадрите предизвикаха всеобщ скандал, а вариантите пред красавицата бяха два – да върне короната или да й опростят гафа. И то малко преди да замине за „Мис Вселена”. В крайна сметка се взе решение миската да запази титлата си, но не и да участва в световния конкурс. А на нейно място отиде нейна подгласничка.

Скандал имаше и около „Мис България 2015” Марина Войкова.  Появиха се призиви тя да върне короната, защото се е снимала без дрехи. Всъщност става дума за снимка по бельо в модното й портфолио и друга, на която е гола, но е прикрила гърдите си. Тя дори бе изправена пред обществено порицание, след като християнска организация в Елин Пелин поиска да й бъде отнета титлата заради въпросните снимки.