Най-престижният конкурс за красота у нас – “Мис България“ тази година ще бъде изключително свеж и цветен. Официалният дизайнер на конкурса Аля Милушева - за „Astella Atelier“, успя да се срещне с голяма част от одобрените участнички и заяви, че е очарована от младежкото им излъчване. Тя подготвя за тях романтични рокли с много цвят, закачливи, “подправени” с щипка сексапил.
Според дизайнерката, която се готви да отпътува за Италия, за да избере последните платове за колекцията си за финала, модерното момиче е освободено, ефирно, но винаги в крак с тенденциите на сезона. Вместо дълбоките деколтета, неоставящи почти нищо на въображението, Аля залага на нежно разголените рамене, красивите голи гърбове и цепки. Кройката не сковава съвременната Лолита, тя е лека и свободна да пръска своя чар. Такова беше и посланието на последната колекция на Аля Милушева “Sin City – Las Vegas”, която българската публика видя неотдавна. „Грехът“ на роклите е в тяхната неустоимост, в поканата за флирт, която излъчват. В Града на греха жената е актриса, която играе различни роли, но винаги печели.

Материите традиционно са безупречни. Тазгодишното откритие е коприната с мокър ефект, който се дължи на преплетените в плата сребърни нишки и създава усещането, че роклята се стича по тялото. Красивите, ръчно работени дантели, са запазена марка на „Astella Atelier“. Сатенът, който напомня блясъка на славните години на Холивуд, е успешно конкуриран от благородните шифон и органза, тафта и шантунг. Органзата често оформя фини къдрички или ситни волани, които в момента царстват сред детайлите. В колекцията на Аля Милушева и на подиума на „Мис България“ ще ги видим и в пачките – характерните за балерините рокли от бюстие и силно разкроена къса пола. В крак с тенденциите дизайнерката експлоатира и високата талия, която е особено подходяща за официални случаи и придава елегантна издълженост на силуета, напомняща за аристократичните балове в стил „Война и мир“. От цветовете Аля фаворизира жълтото с много зелен лимон в него, тюркоазенозеленото, лилавото с ухание на фуксия, кралското синьо. Като моден десен навлизат точките, флоралните мотиви продължават да са ухажвани.

На първия кръг на конкурса на 8 март, където ще се яват 25 момичета, Аля Милушева ще предложи и къси рокли, докато за финала на 15-и тоалетите ще са безапелационно пищни и дълги. „Astella Atelier“ облича за трети път участничките на „Мис България“. Миналата година беше особено силна за Аля Милушева, която стана дизайнер на годината в най-престижния конкурс за мода у нас „Златната игла“, а нейно ревю беше излъчено по fTV.
Светлана Славкова, БЛИЦ