Обичаната от няколко поколения певица Мими Иванова и съпругът ѝ - композиторът Развигор Попов, пребориха коронавируса. Последните PCR тестове на музикалното семейство са отрицателни.

Силно главоболие, умора, болки в ставите и лека температура. Това са първите симптоми, които усеща певицата Мими Иванова. На 3-ия ден обаче температурата ѝ скача до 37,8 и решава да посети лаборатория, за да си направи PCR тест.

"Аз бях вече може би в едно от най-тежките си състояния. Почти не можех да издържа дълго време права. Трябваше да седна, то няма къде. Около мен някакви хора - никой знае болни ли са, здрави ли са, всеки чака за тест", разказа Иванова пред bgonair.bg.

Въпреки че съпругът ѝ Развигор Попов е контактен с нея на първа линия, той се чувствал добре и не си направил PCR тест.

Мими Иванова се лекувала у дома, а екип на РЗИ проверил дали с Развигор Попов спазват карантината.

"Един ден преди да изтече карантината на Мими, за да донесат документ, в който тя да подпише, че ще спазва карантината. Точно когато излязох от карантината, чак тогава дойдоха", обясни Попов.

Съвети по телефона - това основно са указанията, които получила певицата. "Всъщност, как да се лекуваш, какво да правиш, естествено остава твоя грижа и ти да намериш начин да се свържеш с тези преуморени и претоварени доктори", каза Мими Иванова.

Това, което ги е опазило от страха от болестта е любовта.

"В един момент Развигор каза: "Ако се влоши положението ти, аз те качвам в колата и минавам през всякакви бариери, по всяко време, каквото и да стане, ако ще да ме арестуват, да ме затворят, ще те заведа там, където евентуално ще те лекуват", сподели Иванова.

Мими Иванова и Развигор Попов вече са с отрицателни тестове за Ковид-19. Те обаче продължават да се пазят и остават вкъщи, докато пеят.