Слави Трифонов няма никакво намерение да изчезва от публичното пространство, докато подготвя новия си телевизионен проект. Още на 20 юли компанията на шоумена регистрира нов канал в платформата за видеосподеляне Youtube.


Планът на Слави е да поддържа интереса на зрителите, като публикува там двата скандално цензурирани от bTV епизода на шоуто, но засега амбициите му удрят на камък, пише lupa.bg.

Юристконсултите на телевизията са категорични, че продукциите са нейна собственост, тъй като са надлежно заплатени по договор на продуцентската компания „Седем-осми”. Адвокатите на Слави пък твърдят, че контрактът важи само за продукция, която се е появявала в ефир.

Нищо чудно да се стигне и до сблъсък в съда, ако двете страни не се разберат в най-скоро време.

Както е известно, 2 от всички 4176 предавания на „Шоуто на Слави“ така и никога не видяха бял свят.

На 27 март 2017 г. вместо заснетия и предвиден епизод на предаването, телевизията излъчи повторение на старо издание.

В свое официално съобщение на сайта си bTV обясни, че причината за неизлъчването е „несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV , която не толерира едностранно представяне в програмите си“.


Васил Иванов забърка скандала с напускането си на Нова телевизия

От медията подчертаха и че сключеният договор със „Седем-осми“ е за „предаване с развлекателно-информативен характер”. На следващия ден на пресконференция Слави Трифонов определя спирането на епизода като цензура и еднолично решение на телевизията.

Три седмици по-късно – на 18 април 2017 г. телевизията отново не излъчи предвиденото за деня предаване и го замени с повторение на старо издание. И този път в официално съобщение в интернет медията заяви, че „съдържанието на епизода не съответства на стандартите за редакционно съдържание“.

На следващия ден на пресконференция водещият и сценаристите представиха какво е имало в предаването и госта на Трифонов – журналиста Васил Иванов, който преди дни е напуснал конкурентната Нова телевизия и в записаното предаване за 18 април обвинява директора „Новини и актуални предавания“ в цензура и корупция, както и разкрива телефонни записи на колегите си и членове на мениджърския екип на конкурентния канал.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!