За 14-те години, в които е на голямата сцена, Анелия се е доказала като експериментатор и изпълнител с открояващ се индивидуален стил както по отношение на музиката, която прави, така и по отношение на външния си вид. И ако в началото на кариерата си тя залагаше на бунтарска визия с гарвановочерна коса, по-спортни дрехи и опушен грим, постепенно женствената й натура взе превес и в последно време свикнахме да я виждаме руса, много елегантна и с макиаж в пастелни тонове.
В разгара на лято 2016 обаче изпълнителката на „Гот ми е“ отново успя да изненада почитателите си, като рязко смени стила за нова фотосесия. Строго официалните рокли са заменени от тишърти и дори маратонки в някои от кадрите. 

„Това е характерна черта на моята зодия, рак – да се променям в зависимост от настроението ми. Август е най-неангажиращият месец в годината – всичко е лежерно и нищо прекалено строго не е добре прието. Затова и на мен ми се прииска да застана така пред фотообектива на Теди Грозданов. Благодаря на дизайнерката Станимира Каменова за прекрасните тишърти от нейната марка Red Decoct, които паснаха идеално на моментното ми светоусещане“, коментира Анелия.