Арабските шейхове определено много обичат добрите коли, пише profit.bg.

Поради това винаги и с голямо желание харчат огромни средства за тях.

В днешния обзор ще стане дума за няколко наистина уникални и приказно скъпи коли. Те принадлежат на същите тези шейхове.

1. Nissan Patrol GTR

Обикновен отвътре, особен отвън. Въпреки че изглежда напълно обичайно на външен вид, под капака на това возило ще откриете уникални неща. Разполага с 4.1-литров двигател с мощност 1 900 к.с.

Тайната на Nissan Patrol е, че почти всяка нейна част е от друг модел, а именно – от Nissan GT-R. Това се вижда и в салона, и по кормилото.

На прав път този един-единствен екземпляр може да унизи новото хибридно Porsche 918!

2. Giant Spider

Истински звяр. Невероятно любопитен образец, който е направен по поръчка за мароканския шейх Хамед Бин Хамдан Ал Нахаяну.

Трудно е да се повярва, че това в действителност е пренаправен Jeep Wrangler.

Изпълнен е в стилистиката на автомобилите от 30-те години на 20 в. Използвана е огромната рама на Ford F550. Радиаторната решетка и фаровете са заимствани от огромен камион.

Колата работи с двигател V8, 400 к.с.

3. Buchmann W100 600

Невероятен дизайн. Този уникален автомобил е създаден през 1980 г. по поръчка на краля на Саудитска Арабия, който е готов да плати, която сума му бъде казана, за да разполага с уникално возило.

Монархът поръчал цяла серия от такива изработени по поръчка коли. Всички били правени на базата на Mercedes-Benz W100.

За изработването само на първия автомобил били необходими 4 месеца! Общият брой на возилата е 9.

4. Lotec С1000

Уникален автомобил. Създаден е през 1995 г. по поръчка на един арабски шейх, който искал да има на разположение най-бързия автомобил на планетата.

За основа е взет Lotec Mercedes-Benz. Както сами можете да се досетите от названието, тук става дума за 1000 к.с. Буквата „С“ означава карбон.

През годините автомобилът неколкократно е модернизиран. Отличава се с невероятно леко купе.

5. McLaren X-1

Собственикът на този красавец е неизвестен. Уникален и единствен по рода си McLaren X-1! Създаден е на базата на автомобила McLaren MP412C и изцяло по поръчка.

За техническите й характеристики почти нищо не е известно. Знаем само колко струва – 6 млн. долара. Традиционно такива суми за автомобили харчат само арабските шейхове.

Колата дебютира през 2012 г.