Фолклегендата Радо Шишарката и пророчицата Ванга ще се съберат на едно място! Макар и символично, изпълнителят на "Тигре, тигре" ще се докосне до уважаваната ясновидка, пише "България днес".

Обяснението - кандидатът за вицепрезидент на последните избори има ангажирано участие навръх Нова година в хотел в Петрич, който носи името на Ванга. "Получих покана да пея там и потвърдих. Така че Нова година ще я посрещна в Петрич. Не знам историята на хотела и защо е кръстен на Ванга, това не е моя работа", коментира легендарният изпълнител.


В грандиозното парти за посрещането на новата 2017 година ще вземат участие още народните певици сестри Филатови, както и духов оркестър. На официалната фейсбук страница на хотела е обявено, че новогодишният куверт е в размер на 90 лева. Самият хотел е разположен на територията на Национална спортна база "Цар Самуил".

Изявата на Радо Шишарката в хотел, носещ името на Ванга, провокира коментари дали е редно кръшни ритми да забавляват гостите на подобно място. Изпълнителят е символ на хитовете от 90-те години на миналия век, когато възпя мрачните мутренски времена и култови личности от подземния свят.

В Петрич съществува и друга въпросителна - дали хотелът има право да носи това име и дали има разрешение от фондацията и наследниците на Ванга да бъде използвано.

"Не се сещам кой е хотелът и затова ми е трудно да коментирам дали има някаква процедура около използването на името. Възможно е да има някакъв казус, но самият аз не съм запознат. Мога да кажа обаче, че се проверяват всички сигнали за използване на името на Ванга, които могат да бъдат сметнати за осмиващи или опорочаващи", заяви Иван Драмов, председател на фондация "Ванга".

Фондацията успя да патентова името на Ванга в края на миналата година. Тогава Драмов се зарече да съди всяко физическо или юридическо лице, което поставя марката "Ванга" на свои продукт с цел да печели аудитория. "Всички измислици, разпространявани от името на леля Ванга, ще бъдат подсъдни. Навъдиха се заведения, магазини "колела на живота" назовани с името Ванга - патентното ведомство вече е предприело мерки за тяхното издирване, санкциониране и затваряне", коментира Драмов. След като вече притежават изключителните права над пророчествата на Ванга, от фондацията са готови да съдят дори нарушителите в чужбина.