Можете лесно да заместите яйцето, ако искате да ги използвате за сгъстяване на супи, сосове или яхнии. Просто го заменете с около 50 г картофено пюре или около 100 г пюре от моркови или тиква. За повечето рецепти е добре да използвате пюрето вече изстинало, пише gotvach.bg.
Доскоро се смяташе, че яйцата са изключително вредни за сърцето, защото качват холестерола, но вече се счита, че спадат към групата на полезните храни. Дори не е необходимо и толкова да се ограничавате в консумацията им. Те са вече неизменна част от много диети.

Единственият проблем обаче е, че има хора, които са алергични към яйца, най-вече към яйчния жълтък. За тях определено яйцата носят само вреди и те трябва да избягват както тяхната директна консумация, така храните, в които се съдържат.

А какво означава това? Че хората, алергични към яйца, трябва да внимават с консумацията на тестени изделия, сладкиши, палачинки, сосове, сладолед, майонеза и още какво ли не.

Което наистина е сложно, но не и невъзможно. Защото за всеки проблем има и решение.