Закуска за чудо и приказ с водка по руски!
Ето как да си направите Левашники
2 ч. ч. брашно
200 мл. вода
2 с. л. захар
1 щипка сол
2 с. л. водка
1 яйце
1 ч. ч. сладко от горски плодове или шипки
300 мл. олио за пържене
Начин на приготвяне
1. Брашното се пресява. Смесват се водата, захарта, солта, водката и белтъкът. Сипват се в кладенчето и се замесва твърдо тесто. Оставя се да постои 20 мин. покрито и се разточва на тънка кора.
2. Нарязва се на квадратчета, в центъра на всяко се слага по лъжичка от сладкото, краищата се намазват с жълтък и се залепват добре по диагонал.
3. Сгорещява се олиото. Изпържват се от двете страни до златисто. Поднасят се горещи с пудра захар и заквасена сметана.
Последвайте ни
0 Коментара: