Закусете по руски с тази традиционна рецепта. И един съвет: пропуснете водката в рецептата, ако на сутрешната маса има деца, пише menumag.bg. 
Необходими продукти за 4 порции
2 ч. ч. брашно

200 мл. вода
2 с. л. захар
1 щипка сол
2 с. л. водка
1 яйце
1 ч. ч. сладко от горски плодове или шипки
300 мл. олио за пържене

Начин на приготвяне
1
. Брашното се пресява. Смесват се водата, захарта, солта, водката и белтъкът. Сипват се в кладенчето и се замесва твърдо тесто. Оставя се да постои 20 мин. покрито и се разточва на тънка кора.

2. Нарязва се на квадратчета, в центъра на всяко се слага по лъжичка от сладкото, краищата се намазват с жълтък и се залепват добре по диагонал.

3. Сгорещява се олиото. Изпържват се от двете страни до златисто. Поднасят се горещи с пудра захар и заквасена сметана.