Колкото и да пишем за варенето, пърженето и беленето на яйцата винаги има какво още да се каже по темата. Именно затова от jenata.blitz.bg често споделят най-различни трикове, свързани с този широко употребяван в кухнята продукт.

Затова преди време от jenata.blitz.bg разкриха колко е опасно да се държат яйцата на вратата на хладилника и как точно трябва да ги съхраняваме правилно.

И все пак щом стане въпрос за готвене с този продукт всички си мислим, че варенето на яйца би трябвало да е едно от най-лесните кулинарни умения на света, нали? 

Всеки, който е пробвал обаче, знае, че това въобще не е така. 

Как да сварим яйцата без да ги варим! ВИДЕО

Крайният резултат е все различен – можете да получите гуменоподобен белтък, съсухрен жълтък или да свалите половината белтък, докато белите яйцето.

Каква е причината за това? 
Много просто – яйцето има не една, а две съставки. Белтъкът и жълтъкът имат различна композиция. Съответно – нужни са различни температури, за да постигнете перфектното състояние.

И точно тук се намеси науката. Експерт разкри кои са идеалните градуси, на които да варим яйцето, за да стане перфектно.

Но повече по темата ще видите на jenata.blitz.bg