Манчо Панюков, който закла двете си деца в с. Осиково и после подпали къщата на семейството на съпругата си, остава в ареста за постоянно. Информацията бе потвърдена и от прокуратурата в Благоевград.
На 9 февруари Благоевградският окръжен съд остави в ареста 30-годишния Манчо Панюков, който уби зверски двете си деца и подпали къщата на своя тъст Мурад Парапанов в село Осиково на 4 февруари. В Пирогов в тежко състояние са съпругата му Биляна Панюкова с 85% изгаряния и нейни роднини. Нито Манчо, нито адвокатът му са обжалвали мярката за неотклонение "задържане под стража".

Срещу Манчо са повдигнати три обвинения – за убийство по особено жесток и мъчителен начин на синовете си Иво и Еди, за палеж на чуждо имущество и за причиняване на телесни повреди на повече от едно лице при опожаряването на къщата на Мурад Парапанов.

В благоевградския арест Манчо Панюков е бил прегледан от лекари-специалисти, които установили, че здравословното му състояние е много добро и не изпитва чувство на угризение и страдание от факта, че е убил синовете си и е причинил заплаха за живота на жена си Биляна и нейните родители. Спял е спокойно и не е отронил нито една сълза. /БЛИЦ