От изпепеляващите критики срещу трансмазнините през последните дни стана ясно, че те масово се използват за пържене в някои вериги за бързи храни. Но ако ви се хапват хрупкави пилешки филенца, какво ви пречи да си ги приготвите у дома.
<strong>Продукти:</strong><br /> 400 - 500 г нарязано на хапки пилешко филе или готови бонфиленца<br /> 1 &frac12; чаша брашно<br /> 1 &frac12; чаша галета<br /> 2-3 с.л. сух италиански дресинг<br /> 2 яйца, разбити добре<br /> 2/3 чаша прясно мляко<br /> Олио на око, за да покрие 1,5 &ndash; 2 см над дъното на съда<br /> <br /> <u>За италианския сух дресинг:</u><br /> 1 с.л. чеснова сол<br /> 1 с.л. лук на прах<br /> 1 с.л. захар<br /> 2 с.л. сух риган<br /> 1 с.л. сух магданоз<br /> 1 ч.л. млян черен пипер<br /> 1 ч.л. суха мащерка<br /> 1 ч. л. сух босилек<br /> Сол на вкус<br /> <br /> <strong>Приготвяне:</strong><br /> Разбийте яйцата и ги смесете с млякото. Смесете по 1-1,5 с.л. от сухия дресинг с брашното и галетата. Останалата подправка съхранявайте в плътно затворено буркаче за следващ път. <br /> <br /> Оваляйте филенцата първо в брашно. Изтупайте ги да падне излишното. После ги потапяйте едно по едно в яйчената смес, а след това овалвайте в галета, изтупвайте и мятайте в тигана. Олиото трябва да е загряно. <br /> <br /> Пържете филенцата на средна температура по 5 минути от двете страни, за да останат сочни вътре, а панировката розова. Видите ли, че тя потъмнява вадете ги бързо от тигана. Подредете ги върху салфетка, за да попие излишната мазнина. <br /> &nbsp;