Ангел Димитров - Чората е загинал вследствие на увреден сърдечен мускул, след като преди това е използвал наркотици. Това сочи нова експертиза, която бе представена пред военно-апелативния съд. Днес в съдебната зала възникна спор, тъй като експертите, изготвили петорната експертиза, не са имали статут на вещи лица. Заради това съдът поиска нова допълнителна експертиза да бъде направена до 11 май, когато е следващата дата за процеса.
Според представената днес експертиза ударите, които е понесъл Чората, не са били фатални за настъпилата смърт. Това твърдение изнерви близките на убития бизнесмен и те демонстративно напуснаха залата, изразявайки разочарованието си от развитието на процеса.
"Никога той не е викан по криминален повод", каза пред журналисти бащата Райчо Димитров. Той припомни, че синът му е получил лиценз за охрана, следователно не може да е бил криминално проявен.
Бащата на Чората показа пред журналисти страховити снимки, на които се виждат тежките рани на сина му и ръце със свалена до костите кожа.
Милан Николов, БЛИЦ