Ако някой мисли, че ще бягам в чужбина сигурно е луд. Родил съм се в България. Тук съм направил името си, постигнал съм не малко и тук искам да остана през целия живот. Това заявява в интервю за утрешния брой на в. "Труд" Александър Томов във връзка с наложената му забрана да напуска страната по искане на прокуратурата.
Очевидно с това решение искат да ме унизят, да ме приравнят към престъпния свят, оставайки в същото време хиляди престъпници да пътуват свободно, допълва той.   На въпрос, но вие сте обвинен в длъжностно присвояване в размер на 3,4 милиона евро, Томов заявява: "Безспорно е доказано, че нито един лев от тази сума не е могла да бъде открадната и че с нея е платена част от транзакцията на ЦСКА".
Според  него "Кремиковци" има шанс и той е в следващите десет дни да влезе голям сериозен инвеститор и да даде веднага от 20 до 30 млн. евро за екология, 60-65 млн. евро оборотен капитал и на тази основа да започне оздравяване. Сега на терена са останали само един и половина инвеститори , т.е. един и друг ,  който се колебае много силно. Следователно решението на съда за несъстоятелност , а то не може да стане без правителството, трябва да бъде незабавно, заявява Томов. На въпрос фенове на ЦСКА ви обвиняват, че лицензът на клуба е отнет заради вас, Томов заявява, че това е кръгла лъжа. Всички- Батков, политиците, чиновниците, ангажирани с тази мерзост, излязоха герои. Лицензът на ЦСКА бе отнет с една голяма лъжа изречена пред УЕФА- че клубът е в състояние на фактически финансов фалит, което не отговаря на истината, заявява Томов. Според него след три месеца ще се говори друго и виновните ще излязат. /БЛИЦ