Предявено е обвинение в безстопанственост на Тошко Добрев, бивш шеф на "Софийски имоти", която е ощетила дружеството с близо два милиона лева като му е наложена гаранция 20 000 лева. Забранено му е и да напуска страната.
Тошко Добрев бe докаран тази сутрин в Националната следствена служба,  съобщи за Агенция БЛИЦ прокурор Пламен Панайотов. Обвинението е за 13 сделки със занижена стойност докато Добрев е бил шеф на "Софийски имоти". Става въпрос за различни обекти, магазини, парцели, жилищни имоти изповядвани при забраната на Общинския съвет за разпореждане с тях. Това престъпление предвижда от една до 10 години лишаване от свобода, каза прокурор Панайотов. Според него Добрев е преминал умишлено през Дунав мост, където бе задържан в неделя, защото на сухопътните граници не се проверява самоличността на всеки един преминаващ пътник за разлика от метода на аерогарите. Благодарение обаче на информираността на граничните служители, Добрев е бил разпознат. Панайотов не се отказа от мисълта, че бившият шеф на "Софийски имоти" се е укривал или най-малкото е отлагал във времето срещата с дознателите, след като много добре е знаел, че го издирват и не си е вдигал телефона. Според него обвинението ще издържи пред съда.
БЛИЦ припомня, че Добрев бе задържан на влизане в страната от Германия. Ексшефът на "Софийски имоти" Тошко Добрев бе обявен за общодържавно издирване, защото не се е явил при дознателя, за да му бъде повдигнато обвинение в безстопанственост заради предварителни договори по неизгодни сделки. Това трябвало да стане в началото на юли. Добрев бил призован по телефона, знаел защо го викат и обещал да дойде. Има четири докладни от полицията, че е търсен, но не е открит на адреса. Съпругата му отказала да приеме призовката от негово име. /БЛИЦ