Независимо дали повечето хора искат да признаят, отнема известна емоционална сила, за да имаме здравословни взаимоотношения. Този процес изисква отдаденост, честност, почтеност, увереност и до известна степен разбиране, когато е време да се отдалечим.
Всички тези качества дават сила, а без нея има голям риск връзката да не просъществува. Ето кои са явните признаци, които ни сочат, че не сме готови за връзка.

1. Не можем да бъдем сами, дори ако алтернативата не е никак добра

Основното, което не осъзнаваме за емоционалната сила, е, че отнема много усилия да бъдем сами в този свят. Ако не можем да се справим с това, има много голям риск да станем напълно зависими от някой друг.

2. Чувстваме, че единственият начин да бъдем признати е чрез връзка или секс

Търсенето на външно одобрение в никакъв случай не е в наша услуга. Факт е, че предоставянето на цялата власт, способна да ни направи щастливи и уверени, в нечий други ръце, е ужасна идея. В най-лошия случай ще попаднем в горчив омагьосан кръг на омраза и ниска самооценка.

3. Не можем да казваме „не“

Дори и в най-щастливите отношения ще има моменти, в които трябва да можем да казваме „не“. Ако не можем да направим това, тогава ще имаме проблеми, когато сме във връзка.Източник: tialoto.bg