Всеки мъж, който е имал интимна връзка с по-възрастна жена, ще я помни цял живот като една от най-добрите си. Защо?
Предлагаме ви 10 причини защо се появява подобна близост между по-възрастни жени и по-млади мъже, пише Elle. Ето с какво зрелите любовници превъзхождат връстниците на своите партньори.

1. Те имат числено превъзходство.
Няколко партньора преди брака, още няколко пъти по толкова след това – не е за подценяване.

2. Имат повече опит.
Сексуалният опит е плод не толкова на сексуални контакти, а на степента на опознаване и освобождаване на жената. Зрялата жена затова е зряла.

3. Знаят какво искат.
Именно – доброто познаване на собственото тяло и собствените желания и потребности идва от техния опит. Тя сама подсказва на партньора си кое копче да натисне.

4. Знаят какво искат от мъжа.
Знаят какво го задоволява най-добре в секса, какво му действа, как да го възбудят, как да го поведат, успокоят и т. нат. А, ако все още нещо не знаят, няма да се боят да попитат или да се поинтересуват и да съберат информация.

5. Обичат секса толкова, колкото и партньора им.
Те не изпитват илюзии за перспективите на отношенията им. Това помага и на двамата да получат удоволствие, без да се обвързват с обещания и надежди, никакви отговорности. Напрежението пада и остава единствено насладата.

6. Осъзнават важността на секса във връзката.
Те не използват секса в качеството му на разменна монета и не чака от партньора си материални облаги като награда. Зрелите жени са запознати с физиологичните и психологичните предимства на редовния секс.

7. Младият партньор е поласкан, че зряла жена го намира за сексапилен.
Тя знае как да управялва страстта си и няма да играе и манипулира, като не отговаря на телефонните му обаждания и на смс-ите му.

8. Те са щастливи да са в ролята на „учители“.
Зрялата жена знае кога да доминира и кога да бъде покорна. Това силно стимулира младия й партньор.

9. Те са уверени в сексапила на тялото си и в своята привлекателност.
Това възбужда мъжете, които се уморяват от смущението на момичетата, от стеснението им от сосбствените им тела и от неприличните думи в леглото. За зрелите жени се чувстват комфортно, когато са голи в леглото.

10. Не се страхуват от диалог.
Тя ще направи първата крачка. Ще признае открито желанията си. Не се бои, че ще изгуби мъжа и че ще остане сама.