Шок и ужас настъпи в автокъщата на Георги Георгиев-Пурата. Иззети са документитена близо 30 скъпи лимузини заради съмнения за шашми, коментираха антимафиоти, пише в. "Телеграф". Най-силно впечатление направили три автомобила - поръчков "Мерцедес" S класа и два "Астън Мартин"-а.
Проверката станала в началото на седмицата. В нея са взели участие митничари, данъчни и служители от службата за борба с организираната престъпност.

Поръчковият "Мерцедес" S класа е бял на свят. Той бил обявен за продажба на цена от 300 000 лева, при положение че цената му е доста по-висока. Лимузината е уникална и има всички екстри. Единият от астън мартините също е бял на цвят и обявен на нереално ниска цена, коментираха митничари.

По време на изненадващия тараш управителят на автокъща "F1" непрекъснато повтарял, че митичният митничар Жоро Пурата няма нищо общо с бизнеса му. Не така обаче показва проверката в ДАКСИ.  Според справката "F1" се държи от фирма "Евролинк БГ"ООД. От фирмения регистър изскача името на Мария Иванова Николова, гадже на Пурата. Тя е съсобственичка с Делко Манов Шатов. Приятелката на ексмитничаря държи и друга фирма - "Мария Николова - Амариж", която е за търговия на дребно. 
Проверката в "F1" не е случайна. Антимафиотите нищят дали лимузините са с изрядни документи, а не с подправени. Според хора от бранша Пурата въртял схема за внос на лъскави возила от САЩ, които минавали през Канада и акостирали с кораби в Германия или Холандия. На място им се преправяли талоните, че са изработени в страна от Евросъюза и така не се плащат налозите. 
Колите най-често били купувани на лизинг от Щатите от македонци или поляци без досие. Понеже законът позволява те да пътуват в Канада, точно тази врътка използвали джамбазите, но не пренабивали номерата, за да не бият на очи пред властите. 
Жоро Пурата в момента не знае къде се намира. Яд го е, че го размахват така по медиите, а и дължи вече много пари на различни бизнесмени, коментираха хора, които вече са му отпуснали "кредит". След като ексмитничарят си върнал дълга към виден наркобос, той задлъжнял здраво  и разпродавал скъпите си лимузини на символични цени.    /БЛИЦ