Властта не е цел, а средство за решаване на проблемите. Това заяви пред БНТ Халил Летифов, зам.-председател на ДПС.

От ДПС очакват предизборна кампания с идеи и цели за управлението на страната. "Кой каква подкрепа ще получи – се решава на избори. Най-важното е всички български граждани да участват отговорно в парламентарните и президентските избори. Това ще определи бъдещето на държавата“, коментира Летифов.

Той заяви, че от ДПС се доверяват на конкретни действия, поети и изпълнени ангажименти. Категоричен е, че войната между институциите руши устоите на държавността, противопоставянето е за сметка на българските граждани.

"Ние имаме ангажимент да защитаваме държавността и да храним авторитета на институциите, които са на критично ниско ниво, каза още Летифов.

31 години ДПС неотменно сме защитавали демокрацията. Ние ще продължим да я защитаваме. За 31 години всички важни решения за геополитическата ориентация, за съдбата на България са вземани с участието на ДПС.

Нашите мотиви за участие на тези избори ще са единствено и само от гледна точка на интересите на българските граждани и на родината", заяви зам.-председателят на ДПС.