Една от красивите къщи в Стария град, която е и паметник на културата, е превърната в бардак, сигнализира буден гражданин, пише TrafficNews.bg.  Пловдивчанинът е забелязал отблъскващата гледка по време на разходката си в архитектурния резерват.

„Докато минавах забелязах, че в една от къщите се вихрят цигански кючеци, загледах се и от къщата излезе бездомник - миришещ ужасно, със скъсани дрехи и чанти с вехтории. Погледнах къщата по-обстойно и чух говор на хора вътре и видях, че прозорците на къщата са блокирани за визуален контакт с фазер. Ясно е, че става дума за бездомни хора, които са се нанесли вътре и са я превърнали в бардак”, пише пловдивчанинът. Къщата се намира на улица „Стръмна 8 А” и е паметник на културата. Справка показа, че имотът и постройката са  частни.

Така е в родната европейска столица на културата! Шофьори и кондуктори отговарят на повика на природата в храстите (СНИМКИ) 

Кмета на район „Централен” Георги Стаменов обясни, че при такива ситуации се търси съдействие от полицията, за да се установи какви лица са се настанили вътре. Ако се докаже, че те живеят без право на това, се свързват със собственика, за да го известят, че има самонастанили са се лица.

Полицията ще направи проверка на въпросния имот.

Очаквайте продължение!



Припомняме, че Пловдив е победителят в надпреварата за „Европейска столица на културата през 2019 г.“ Пловдив се отличи с реалистичен бюджет, оригинални идеи и проекти, както и с  много силна артистична програма, които ще допринесат за културното развитие на града и региона. Част от инициативите вече са стартирали, а журито на конкурса беше силно впечатлено от идеите, положителните отзиви и бързите темпове, с които те се развиват.