Учени от Българската академия на науките са на крачка от откриването на лекарство, което да унищожава напълно няколко вида туморни заболявания. Екип на академията проведе открит експеримент, с който показа как една българска билка може да победи рака при мишките.
От няколко години професор Иларион Янчев изучава различни методи за ефективно лекуване на рак. Ученият е провел опити с десетки препарати, които съществуват в онкологията, но резултатът винаги е бил незадоволителен. Докато не експериментира с концентрат от билката "Котешка стъпка".

"В началото използвах обикновен екстракт, както го пишеха в народната медицина. След това си направих няколко заключения и стигнах до мисълта, че трябва да концентрирам разтворите", разказа проф. Янчев.

Растението се среща на много места в България. Но според народната медицина то се приема под формата на чай. Професорът обаче решава да увеличи десетократно концентрата и да го инжектира директно в туморното огнище на болна от рак мишка.

По думите му билката лекува и нищо не остава от тумора. Професорът е постигнал 100% успех при лечението на подкожни тумори, които буквално са „изтекли" от организма. За да докаже своето откритие, медикът проведе експеримент.

До 10 дни, туморът, който е по-голям от главата на мишка трябва да се е свил или напълно изчезнал. Според професор Янчев, методът е приложим и при хората.

"Твърдо съм убеден, че може да се прилага засега при тумори, които се намират по повърхността на тялото, и най-вече на млечната жлеза - тумори на гърдата", каза професорът. След 10 дни ще се върнем в лабораторията, за да видим резултата от вливането на билката в организма на мишката, съобщава бТВ.  /БЛИЦ