Депутатите отхвърлиха предложението на депутата Яне Янев за мораториум в „царските гори”. След гласуването от НДСВ подчертаха, че на територията на върнатите горски масиви на царското семейство, отнети през 1946г., не се извършва незаконна сеч. Поради това не е нужно и да се налага мораториум върху подобна хипотетична дейност.
Затова и Народното събрание е отхвърлило предложението, смятат от жълтата партия.  Янев очевидно не е запознат или умишлено забравя десетките наши опровержения по повод негови подобни изказвания. Горска сеч се извършва само съгласно държавната лесоустройствена програма. Нещо повече - за горите, които са частна собственост на наследниците на цар Фердинанд и цар Борис ІІІ, бе създадено специално лесничейство, което следи за съхранението и устойчивото им управление. Всяка дейност на тази територия се извършва, съобразно законите в страната и с разрешението на Държавното лесничейство, категорични са от НДСВ.

Похвално е постоянството на Янев да повтаря години наред едни и същи клевети по тази тема, които са откровени опити за манипулация на общественото мнение и най-вече не отговарят на истината. По-полезно за обществото ни би било тази негова енергия да се насочи към действителни проблеми и тяхното решаване -така, както всички граждани очакваме от един народен представител, смята от царската партия.  /БЛИЦ