Правилно и законосъобразно е определението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с което бе задържан под стража Радостин В., разследван за грабеж на жена, извършен в съучастие с друго лице и при условията на опасен рецидив. Това записа в свое определение днес Варненският апелативен съд, който остави без уважение жалбата на адвоката на Радостин срещу първоначалния арест.
23-годишния мъж е един от грабителите, нападнали и ограбили жена на 8 март тази година във Варна. 
Решението на съда е мотивирано от събраните гласни и писмени доказателства на свидетели на грабежа, от разпознаването, извършено от пострадалата жена и предметите, които полицаите иззели от обвиняемия. Бруталният грабеж бил извършен на 8-ми март и по ирония на съдбата на ул."8-ми март" във Варна. Мъжете нахлули в търговски обект, нападнали продавачката, със сила и заплахи отнели малко повече от 200 лв, които били дневния оборот, както и лични вещи на пострадалата. Бързите следствени действия установили, че Радостин е един от извършителите и скоро той бил разпознат от пострадалата жена и други свидетели.
Апелативният съд днес потвърди правилността и на изводите на първоинстанционния съд, че ако е на свобода варненецът може да се укрие, или да извърши други престъпления.. Радостин има 9 влезли в сила присъди и всяка една от тях е за престъпления против собствеността на гражданите. Единствената законосъобразна мярка за неотклонение на този етап от разследването спрямо Радостин В е "задържане под стража".
Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване./БЛИЦ