Забранено е влизането на автомобили през кръстовището на Околовръстния път с бул. „Симеоновско шосе” от 8 ч. днес до 24 ч. на 14 септември.

Движението на автобусни линии с номера 67 и 122 е спряно до 4:30 ч. на 15 септември, съобщи толична община. Причина за ограничението са строително-ремонтните дейности по разширението на южната дъга на Околовръстния път.

Заради поредното затваряне на част от южната дъга на Околовръстното шосе, се променят маршрутите на автобусни линии 68, 69 и 70. Те ще се движат от автостанция „Хладилника" по бул. "Черни връх", улиците "Папрат", "Захари Зограф" и "Симеоновска" , бул. "Симеоновско шосе" до началото на с. Бистрица и по маршрутите двупосочно. Маршрутът на автобусна линия 111 се разделя на две самостоятелни трасета. Първият лъч на движение е от ж.к. "Люлин" до кръстовището на Околовръстния път с бул. "България", обратен завой там при бул. "Тодор Каблешков", отново по бул. "България" и по маршрута двупосочно. Вторият участък на движение е от ж.к. "Младост 1" до станцията на лифта от Симеоново до Алеко и от там до крайната станция на автобуси 122 и 123 двупосочно. Автобусна линия № 68-А от кв. „Дървеница" до кв. „Бункера" ще работи с една допълнителна кола.

Заради продължаващият ремонт на бул. „Данаил Николаев" до 24 ч. на 18 август е забранено влизането на пътни превозни средства в двете посоки през южните части на кръстовищата с ул. „Злетово" и „проф. Милко Бичев". До 4:30 ч на 19 август с променен маршрут ще се движат автобусите по линии 11, 78, 79, 213, 214, 305 и 404.

До 31 август продължава и ремонтът на южното платно на бул. „Сливница" между „Сточна гара" и ул. „Опълченска", заради което движението е двупосочно по северната страна на булеварда. Продължава и ремонтът на ул. „Георги Раковски" между булевардите „Дондуков" и „Цар Освободител". /БЛИЦ