Анкетата в община Плевен за избор на символ на града, започнала на 3 юли, до момента е извела на категорична лидерска позиция "Панорамата Плевенска епопея 1877". За монумента, изобразяващ героичните събития по време на освободителната война, са гласували 41.25 % от участниците.
На второ място е "Мавзолеят" с 20.23 %, плътно зад него са паркът "Кайлъка" и "Каскадата".
Допитването започна онлайн, а няколко дни по-рано ученици от Професионалната гимназия по туризъм раздаваха бюлетини на плевенчани. За избора на туристически символ на града са отпечатани и раздадени повече от 5 000 брошури. Всеки плевенчанин може да даде гласа си за символ на града и в Туристическия информационен център.

Изборът на символ на Плевен е точка в общинската програма за развитие на туризма за 2008 г. Консултативният съвет по туризъм предвижда през септември да направи предварително обобщаване на резултатите от анкетата. Но ако няма категоричен победител и не може да се излезе с конкретно предложение, кампанията ще продължи до края на годината.
И предварителните прогнози сочеха за фаворит досегашния водач в допитването. Не случайно Плевен е наричан града на "Панорамата", отбелязва кореспондентът ни в града. /БЛИЦ