Такова пищно погребение като това на собственика на автокъща „Илчеви” в Харманли, Янчо Илчев, които беше застрелян с два куршума от свой братовчед, хората в Симеоновград не помнят.
Или както се изрази по този повод човек, присъствал на траурното събитие – погребение като на фараон. Безкрайната върволица от луксозни возила със софийски, бургаски и старозагорски номера нямаше край. Катафалката с тялото на застреляния бизнесмен беше предвождана от красива двуколка с расов кон и с траурни крепове. След ковчега бяха близките на убития и много мъже с тъмни очила и скъпи костюми.
Един ден преди това беше погребан и самоубилият се убиец, но траурното шествие беше много по-скромно и церемонията приключи някак си набързо.
БЛИЦ припомня, че след яростна стрелба в харманлийската автокъща “Илчеви” на 10 март останаха два трупа. Малко преди да проехтят изстрелите от офиса, в който са един от собствениците и продавача се чува кавга. След това откриват труповете са на единия от братята собственици – Янко Илчев от Симеоновград и на Фогела, който е техен братовчед. В полицейския протокол бе записано, че двамата мъже са починали от огнестрелни рани, причинени от пистолет, собственост на Деян – Фогела.
Тодорка Николова, БЛИЦ