Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерение да ги присвои, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 и т.4 вр. чл. 194 от Наказателния кодекс.

На 7 срещу 8 юни 2020 г., в гр. Пловдив, на бул. „Македония“, в хипермаркет  е била извършена кражба, за което е подаден сигнал в полицията.

Установено е, че извършителите проникнали в помещението, използвано за трезор за съхранение на парите от оборота, от дупка, която направили в покривната конструкция на магазина.

Оттам отнели 12 242 лева, поставени в две каси, и вероятно отново са напуснали обекта през покрива. Към 3 часа се е задействала сигнално-охранителната техника, но при външния оглед не са били открити следи от кражбата.

Липсата на паричните средства е била установена от служител на хипермаркета и веднага е бил подаден сигнал на тел. 112, сутринта  на 8 юни 2020 г. Екипи от полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив са реагирали незабавно и посетили местопроизшествието, като е започнало разследване. 

По делото се извършват активни процесуално – следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите.
Пресцентър на Апелативна