Протестиращите работници от "Кремиковци искат иразработване на компенсационна програма, включваща преквалификация, ранно пенсиониране и обезщетение в размер на 30 работни заплати. Освен това те настояват премиерът Сергей Станишев да насрочи незабавна среща с президента на бразилската компания CSN за изясняване на сделка за продажбата на комбината „Кремиковци”.
В случай, че не се сключи сделка за комбината, протестиращите настояват за незабавно разработване на алтернативни варианти за спасяването на „Кремиковци”. Те настояват и за незабавна проверка от специалните служби и контролни органи на държавата на всички действия, отнасящи се до „Кремиковци” и установяване на причините и виновните лица, довели до катастрофата на комбината. 
Негодуващите настояват и за  пълна проверка на действията в комбината след приватизацията му, която да бъде извършена от ДАНС след решение на Народното събрание.
По-рано днес металурзите са представили пред ръководството на комбината декларация, в която искат програма за цялостно преструктуриране на „Кремиковци”, незабавно съкращаване на дублиращи се постове и освобождаване на пенсионерите, заемащи ръководни длъжности в комбината.
При съкращаване на работници ще се искат между 10 и 15 работни заплати в зависимост от трудовия стаж на работника. /БЛИЦ