Никола Ерелийски на 34 години, застана днес пред съда в Пловдив с искане веднага да бъде освободен от затвора. Той и защитата му твърдят, че на 22 септември е минала давността на наложената му 2 годишна присъда. През 2009 година ченгето е сътворило кървав екшън и се е укрило. 

Никола Ерелийски /тогава служител на МВР/  е осъден на две години  лишаване от свобода при първоначален общ режим и е лишен от право да управлява МПС за срок от 5 години с влязла в сила присъда от 22 март 2011 г. Той е наказан за това, че на 30 август 2009 г. в гр. Пловдив, в района на кръстовището на бул. „Пещерско шосе“ и ул. „Момина сълза“, при управление на лек автомобил „Ауди“, със скорост над 120 км/ч е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта таксиметров шофьор починал на 13.11.2009 г. 

Престъплението е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта на подсъдимия 1,59 промила. 

Осъденият се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. Не е намерен в страната, което е наложило Окръжна прокуратура – Пловдив да издаде Европейска заповед за арест.

 На 17 август тази година в МВР е получено съобщение, че осъденият Никола Ерелийски е задържан в гр. Мичам, Великобритания. Съдебните власти в Обединеното кралство са разрешили предаването му на българските съдебни власти.

Братът близнак на загиналия таксиметров водач Васил Николов коментира пред БЛИЦ, че иска полицаят да излежи присъдата си и че е скандално това, че той настоява да го пуснат, защото е минал срокът на давност.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!