Синът на избягалия затворник Владимир Пелов е задържан от полицията. Това съобщи пред журналисти гл. инсп. Николай Симеонов, началник РУ-Ботевград.

Малко преди 11 часа днес синът на Пелов беше отведен от полицията. Цяла нощ той е прекарал в районното управление в Ботевград, за да бъде разпитан относно изчезването на баща му.

През 2011 г. Пелов-баща отново е избягал от затвора, но е бил открит при близките си в Ботевград. Именно в тази връзка сега е бил разпитван синът той потегли с полицейски конвой към София, за да се провери съпричастността му към бягството на неговия баща. Показания е дала и майката на беглеца, но е била освободена.

Още сутринта главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че близките на двамата избягали се следят изкъсо, а сега става ясно, че вече се е достигнало до арест.

МВР охранява пътя към Сърбия и не се изключва възможността той да се свърже с близките си. Това, което се говори за него е 100% истина – интелигентен, хладнокръвен и комбинативен, споделиха криминалисти на извънреден брифинг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ