Собствениците на домашни кучета в бургаския кв.Сарафово вече не извеждат любимците си на разходка, заради масов убиец, който броди в района, ограден от следните улици:

„Брацигово” – „Черно море” – „Твърдица” – „Ангел Димитров”.
Жителите на квартала са настръхнали срещу психопата, който ползва изключитено силна отрова. Хората се притесняват и заради малките си деца. Убиецът подхвърля лакомство, напоено с отровата, което е еднакво съблазнително за котета и кучета.

Последната жертва на екзекутора е 1-годишния лабрадор Анджела на бизнесмена Руси Крумов. Кучето е било здраво, ваксинирано, с паспорт.


В този диапазон са пръснати лакомствата със смъртоносната отрова

„На 20 януари, събота, около 18,30 часа разхождах Анджела близо до дома ми – по ул.”Рибарска”. Кучето попадна на нещо като топка месо върху тротоара. Докато го дръпна, то вече бе сдъвкало храната и я бе погълнало. Извървяхме не повече от 30 м, след което напълно здравото ми куче се свлече в гърчове на земята. Грабнах го, качих го в колата и поех към Бургас, за да търся дежурен ветеринарен лекар. По пътя – след не повече от 15 минути Анджи почина в ръцете ми”, разказа Крумов пред репортер на Флагман. Той обърнал колата и се върнал обратно в квартала, но преди да каже на двете си малки деца, че Анджи вече я няма, решил да информира местния ветеринарен лекар д-р Радостин Райков.


Пинчерът Блек е убит в същия район

„Лекарят видя тялото и категорично заяви, че това е поредният трагичен инцидент с куче или котка от района между квадрата, който описват улиците „Брацигово”-„Черно море”-„Твърдица”-„Ангел Димитров”. В този район живее масовият убиец. Идвам във Флагман, за да предупредя, че съседите ми вече не извеждат лъбимците си навън. На приятеля ми Наско бе убито далеч по-едро куче на разходка по същия начин – каракачанската му овчарка умря за 15 минути”, каза г-н Крумов.

Пинчерът Блек е също жертва на извратения тип.

Флагман е свърза с д-р Райков, който ни показа две котета – едното е починало от отровата, но другото е било спасено от него, защото по една случайност е бил в непосредствена близост до поразеното животно. Реагирал е светкавично.


Това коте е умряло от храна със същата отрова

„Виждал съм животни, които умират след консумация на храна с антифриз. Симптомите са различни. Антифризът убива котка за три дни, куче – за четири-пет. Тук говоря за много силна отрова, която убива мълниеносно”, каза д-р Райков.


Спасих това бяло коте по чудо, казва д-р Райков