Строги рестрикции наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска област заради нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Хората реагираха остро в социалните мрежи на наложената забрана за масови мероприятия на открито.

В цялата област са ограничени  масовите мероприятия както на закрито, така и на открито, съобщава БНР.

Затворени са спортните зали и физкултурните салони. Спрян е тренировъчния процес на  спортните клубове.

След Гоце Делчев и кметът на Сатовча Арбен Мименов също въведе вечерен час за учениците.

Още една община въведе вечерен час заради К-19, забрани и сватбите 

Дадените правомощия на общините да налагат допълнителни ограничения с оглед конкретната ситуация, рефлектира върху кметовете. Расте недоволството в социалните мрежи от спрените семейни тържества, признава кметът на Петрич Димитър Бръчков:

"Определено рефлектира върху местните власти, но в крайна сметка и това са ни функциите, особено в тази кризисна ситуация.
Всичко, което сме взели като мерки и предложения на Общинския оперативен щаб, е изпратено до Областния оперативен щаб и оттам до директора на РЗИ д-р Калоянов, който на база на нашето решение, издаде своя заповед".

109 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Благоевград за последното денонощие. Седем са пациентите , настанени в лечебни заведения.

Кметът на Благоевград с извънредни новини за КПП-тата и още строги мерки

100%  са запълнени леглата в  Гоце Делчев, Разлог и  болница Югозападна на територията на Сандански и Петрич.

Очертава се остър недостиг на лекуващи, предупреди кметът на Петрич Димитър Бръчков: "Има възможност за откриване на още легла, но по-важното е медицинският персонал, а не леглата. Не съм оптимист".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ